Studentski vodič – jedini medij usmjeren direktno na studente u Zagrebu

Često se nalazimo pred problemom kako usmjeriti kampanju direktno na ciljno tržište. Donosimo vam priču o jednom od najuspješnijih medija za oglašavanje namijenjenom isključivo studentima u Zagrebu.

Studentski vodič  je magazin koji već 13 godina zaredom dostavlja studentima u Zagrebu najrelevantnije informacije i nalazi svoj put do njih. Činjenica da je u pripremi 14. izdanje za godinu 2019./2020. govori da mu to prilično dobro i ide!

Prednost Studentskog vodiča je taj što je besplatan i dijeli se svim studentima početkom akademske godine. Sam sadržaj koncentiran je na informacije bitne studentima, koje su im od koristi kroz cijelu godinu. Sigurni smo da ukoliko ste bili na studiju ili ga završili u zadnjih 10 godina, morali ste imati prilike susresti se s Vodičem.

Svake godine fakulteti u Zagrebu upišu oko 12.000 brucoša, dok je ukupni broj studenata oko 55.000. To su mladi ljudi koji trenutno raspolažu ograničenim financijskim sredstvima, dok će u budućnosti biti akademski građani viših i visokih primanja. U ovim godinama oni uče, stječu nova životna iskustva i stvaraju mišljenje o svijetu (što uključuje stvaranje stavova prema određenim brendovima i poduzećima). To su prepoznala i brojne tvrtke koje su plasirale svoje sadržaje kroz Vodič tijekom dosadašnjih 13 izdanja.


Neki od klijenata koji su se oglašavali u Studentskom vodiču Foto: Marketing Strategija

Ono što treba znati o Studentskom vodiču:

1.  Jedinstven medij – jedini studentski vodič namijenjen svim studentima u Zagrebu (izlazi već 13 godina)

2.  Uska ciljna skupina – distribucija usmjerena na studente u Zagrebu (starosti od 18 do 26 godina)

3.  Velika naklada – 35.000 primjeraka

4.  Dugotrajno prenošenje oglasne poruke – vodič se koristi tokom cijele akademske godine

Studentski vodič oblikovan je tako da svojim sadržajem pruža korisne i potrebne informacije za studente kroz cijelu akademsku godinu.

Neke od informacija koje je moguće pronaći u Studentskom vodiču:

Servisne informacije: radno vrijeme svih studentskih menzi, raspored dnevnih i noćnih tramvaja, planer predavanja, karta grada sa navedenim imenima kvartova, radno vrijeme i popis dežurnih bolnica i ljekarni, itd.

Obrazovne informacije: članci o uspješnom studiranju, mogućnostima studiranja u inozemstvu, studentskim putovanjima  itd.

Informacije namijenjene online generaciji: korisne aplikacije koje studentima mogu olakšati život, informacije o novostima u digitalnom svijetu, razvoj tehnologije, društvene mreže, online tečajevi. Kako ipak sve ne bi ostalo samo na tome, uključili smo i informacije o noćnom životu, kulturnim sadržajima te sadržajima u kojima studenti mogu uživati tijekom cijele godine.

Još jedna prednost Studentskog vodiča je njegova distribucija. Sam proces distribucije odvija se na fakultetima, studentskim menzama, Studentskom centru i Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, tj. sigurno je da će Vodič naći put do svoje ciljane publike odnosno studenata.

Svako izdanje Studentskog vodiča poprate mediji (HRTMonitorJutarnji.hr, itd.) koje tim putem dodatno obavještavaju studente na kojim lokacijama mogu dobiti svoj primjerak. Popularne radio stanice također najavljuju distribuciju Vodiča.

Ukoliko razmatrate media plan koji treba obuhvatiti studente kao ciljnu skupinu, onda je Studentski vodič medij kojeg nikako ne smijete preskočiti. Za sve dodatne informacije i upite za oglašavanje možete nazvati na 091 5349617.

Ako ste propustili dijeljenje Studentskog vodiča, imamo za vas i PDF verziju.

Objavljeno: 19.10.2018.

Izbornik